18 януари 2016 г.

DJI Phantom 3 4K и Yuneec Typhoon H, нови дронове с 4K видео възможности

В началото на януари се проведе изложението CES 2016 в Лас Вегас, там беше представен дронът Parrot Disco, който впечатлява със супер бързата си скорост, и дългият полет с едно зареждане. На изложението обаче, бяха анонсирани още няколко безпилотни летални апарата, два от които правят 4K Ultra HD видео.

DJI Phantom 3 (снимката горе) е оборудван с камера с резолюция 12.4MP, която има бленда f /2.8, и 98-градусов обектив, а също така предлага и 3-осова система за стабилизация на изображението. Освен това предлага 3 режима на видеозаснемане; HD, Full HD, и Ultra HD - 4K.

Дистанционното управление на дрона има на разположение щипка за закрепване на смартфон или малък таблет, и специален бутон активиращ функцията автоматично връщане.

Дронът развива скорост до 58 км/ч., а батерията му позволява да остане във въздуха до 25 минути, което означава че безпилотния летателен апарат може да измине до 24 километра с едно зареждане.Теглото е само 1.28 килограма.

DJI Phantom 3 4K сега се предлага за 899 евро с 22% отстъпка и безплатна доставка, нормалната цена е 1,159 евро. Хубавото е, че дронът може да бъде поръчан и от България през фирмения онлайн магазин.

Yuneec Typhoon H
Typhoon H е оборудван с CG03+ камера с резолюция 12MP, опционално се предлага и Intel RealSense камера модул за избягване на сблъсък. Дистанционното управление разполага с интегриран Android таблет с диагонал 7-инча.

Конструкцията на дронът е изработена от въглеродни влакна (карбон), има прибиращи се странични колесници, и въртяща се на 360 градуса камера.

Цената е 1,799 долара.

Тези дни очаквайте още в категория дронове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар