29 януари 2016 г.

VAIO представи нови модели ноутбуци от сериите VAIO Z и S

През 2014 г. Sony продаде бизнесът си с мобилни компютри VAIO, на японската компания Japan Industrial Partners Inc. Въпреки това, VAIO продължава да съществува и дори тези дни представи нови ноутбуци от сериите VAIO Z и S.

VAIO Z е оборудван с 13-инчов тъчскрийн екран с резолюция 2560 × 1440 пиксела, Intel Core i5 процесор, 8 или 16GB RAM, 256 или 512GB SSD памет, и до 11.5 часа живот на батерията.

Лаптопът всъщност е хибриден, и разполага със специална панта, която позволява преобръщането на тъчскрийн екрана, а това от своя страна позволява използването му като таблет. Хибридната машина също така може да работи със стилус, който е включен в комплекта.

Моделът ще има и по-евтин и по-лек вариант, оборудван с FullHD екран без тъчскрийн панел, но пък за сметка на това животът на батерията е още по-дълъг - до цели 15.5 часа.

Продажбите на Z серията ще започнат в началото на февруари в САЩ, при цена 1,499 $ за базовия модел, и от 1,799 за по-скъпият.

VAIO S е по-достъпния модел, той разполага с 13-инчов екран с FullHD резолюция, Intel Core i5 процесори, 8GB RAM, 256GB SSD PCIe памет, и батерия с живот до 9 часа.

Моделът ще се предлага за 1,099 $.

Източник| Engadget.com

Припомням ви, че миналата година, през март беше анонсиран и първия смартфон под бранда VAIO, който може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар