5 март 2016 г.

DJI Phantom 4 е първият потребителски дрон със система за избягване на препятствия

Китайската компания DJI, популярна с производството на потребителски дронове, обяви четвъртото поколение на квадрокоптера Phantom. Новия DJI Phantom 4 притежава система за избягване на препятствия, която го превръща в единствен по рода си.

Системата ще позволи регистрирането и автоматичното заобикаляне на препятствията, намиращи се пред дрона, като използва комбинация от две допълнителни камери, два ултразвук сензора и специален софтуер.

Phantom 4 има 12MP камера с размер на сензора 1/23um, бленда f/2.8 и 94-градусов обектив. Освен това може да прави Ultra HD 4K видео, и предлага нов режим за FullHD видеозапис при 120 кадъра в секунда.

"ActiveTrack е може би най-интересната функционалност на Phantom 4, тя позволява засичането и проследяване на движещ се обект, като например състезател по колоездене. Друга интересна функция, наречена TapFly, позволява летене по предварително зададен маршрут, а благодарение на Smart Return Home дронът ще се върне безпроблемно у дома.

Дронът развива скорост до 72 км/ч., а батерията му позволява да остане във въздуха до 28 минути, което означава, че дронът може да измине до 33.6 километра с едно зареждане. Теглото е 1380 грама.

Предварителни поръчки вече се приемат, доставките ще започнат от 15-ти март. Цената в момента е 1,599 евро, но след пускане в продажба тя ще се повиши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар