26 май 2016 г.

Pebble с над 7 млн. долара финансиране за умните часовници Pebble 2 и Pebble Time 2 и за фитнес устройството Pebble Core

Pebble представи смарт-часовниците Pebble 2, Pebble Time 2 и фитнес джаджата Pebble Core. С тези три устройства компанията се завърна в платформата за групово финансиране Kickstarter, като до момента са събрани над 7 милиона долара.

Pebble 2 предлага водоустойчив до 30 метра дълбочина корпус, който е изработен от пластмаса, в него е поставен малък 1.26-инчов черно-бял дисплей от електронна хартия (e-paper). Батерията издържа до 7 дни с едно зареждане.

Pebble Time 2 е по-луксозния модел, той има 53% по-голям цветен e-paper дисплей и до 10 дни живот на батерията. Корпусът на Time 2 е изработен от метал и отново е водоустойчив до 30 метра дълбочина. И двете устройства разполагат с пулсомер, микрофон за гласови команди и са съвместими с Android и iOS устройства.

В момента Pebble 2 и Time 2 могат да се поръчат от Kickstarter при цени от 99 $ и от 169 $ съответно. Доставките ще са през септември и ноември тази година.

Pebble Core е изключително компактно устройство с вграден GPS, който ще ви позволи да следите активността си. Друга полезна характеристика на Pebble Core е възможността да стриймвате музика от Spotify през 3G.

Pebble Core ще се предлага и във версия "for hackers", която има два специални бутона, които могат да бъдат програмирани да изпълняват определено действие или поредица от такива.

Продажбите на Pebble Core ще стартират през януари следващата година, при цена от 69 $.

Няма коментари:

Публикуване на коментар