16 юни 2016 г.

Apple представи iOS 10 на WWDC 2016

В началото на тази седмица Apple представи iOS 10 на годишната си конференция за разработчици WorldWide Developers Conference, известна още като WWDC.

iOS 10 предлага нов дизайн на заключения екран, който вече поддържа автоматичен преглед на известията само с повдигане на телефона и има по-лесен и бърз достъп до камерата - чрез плъзгане от началния екран наляво. Ако плъзнете надясно пък ще получите достъп до уиджетите.

Центърът за управление вече се състои от два панела - единият с бутони за бърза настройка, а другият с бутони за управление на музикалния плеър. Ще получите и трети панел, ако използвате новото приложение за управление на интелигентните уреди в дома

3D Touch
Apple са оборудвали 3D Touch с много повече функционалности. Сега с натискане върху известията ще получите много повече информация и възможни опции. Вече ще може да преглеждате снимки и видеоклипове или дори да отговорите на съобщения още от заключения екран.

"Hey Siri"
Гласовия асистент Siri също получи своя собствена актуализация с нови функции, но най-грандиозната промяна е пускането на версия на Siri за разработчици. Това ще позволи на всеки да вгради гласовия асистент към своето приложение. 

Сега Siri може да изпраща съобщения чрез приложения, които не са на Apple, да намира снимки в камера приложения на трети страни, можете дори да стартирате VoIP разговори и още няколко неща.

Финалната версия на операционната система излиза есента за iPhone 5 и всички модели след него, за iPad mini 2 и всички модели след него, за всички iPad Air и iPad Pro, за iPad 4 и за музикалния плеър iPod Touch 6.

Някой от фирмените приложенията също са актуализирани, а всички подобрения и нововъведения в iOS 10 може да видите в краткия видеоклип отдолу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар