13 юни 2016 г.

Видео конзолата Xbox One S с официален дебют, предлага до 2TB твърд диск

По-рано днес видяхме няколко изображения на необявена по-компактна версия на конзолата Xbox One, за която се очакваше да научим повече на конференцията на EA, която започва утре. Е, Microsoft не дочака старта на конференцията "Electronic Entertainment Expo" и още днес представи игралната конзолата, наречена Xbox One S.

Новата конзола е 40% по-малка от оригиналната конзола Xbox One и разполага с няколко нови функционалности, включително поддръжка на 4K Ultra HD видео, картина с висок динамичен диапазон (HDR) за филми и игри, както и до 2TB твърд диск за съхранение.

Xbox One S използва нормален захранващ кабел, а не обемисти като зарядно за лаптоп. Освен това има USB портове, инфрачервен (IR) порт и стойка, която позволява вертикално поставяне.

Microsoft също са обновили и контролера, той вече предлага възможност за свързване чрез Bluetooth и още няколко други екстри, включително текстурирано покритие за по-удобен захват.

Цените започват от 299 $ за моделът с 500GB твърд диск, а този с 1TB ще се предлага за 349 $. Специалното издание с 2TB за съхранение вече е на разположение за предварителни поръчки за цена 399 $, а официалните продажби ще стартират през август. Продажбите на другите два модела ще започнат малко по-късно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар