28 юни 2016 г.

Creoqode 2048 е нова конзола за играене и разработване на ретро игри

Creoqode е лондонска компания, която стартира кампания в платформата за групово финансиране Kickstarter за нова игрална конзола за играене и разработване на игри с ретро дизайн. наречена Creoqode 2048.

Creoqode 2048 е игрална конзола с отворен код, която ще ви позволи да създадете игри на своя компютър с Windows или MacOS. Последното ще стане благодарение на серия уроци и брошури, които са предназначени за двата типа потребители - опитни програмисти и хора, които нямат опит в програмирането.

Конзолата е получила името си заради необичайният дисплей, който е направен от 2048 индивидуални LED диоди, поставени под формата на матрица. Така всеки един диод играе ролята на отделен пиксел, което води до резолюция от 64 х 32 пиксела, които са много по-големи от тези на вашия смартфон, таблет или лаптоп.

Creoqode предлага конзолата както предварително сглобена, така и в комплект DIY (направи си сам) за хората, които желаят да си я сглобят саморъчно. Цената на стандартната версия е 189 британски лири, а на версията DIY е 139 лири, но ако сте бързи може да я поръчате с намаление само за 99 лири. Доставките започват през декември.

Източници:
|Creoqode
|Kickstarter

Няма коментари:

Публикуване на коментар